Epoksi boya, suya, asitlere ve alkaliye dirençli, zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Çatlağa doldurulmuş epoksi boya yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki tarafını çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler.

Endüstriyel üretim tesisleri, gıda üretim tesisleri, tekstil fabrikaları,ilaç fabrikaları, entegre büyükbaş hayvan çiftlikleri süt sağım ve sağmal üniteleri, hastaneler, okullar, elektrik santralleri, depolar, yükleme boşaltma alanları, montaj alanları, oto galeri, gösteri alanları, boyahane ve bakım üniteleri, otoparklar, servis alanları ve benzeri tesislerde, betonun aşınma, darbe ve kimyasal dayanımını arttırmasından ötürü zemin kaplaması olarak da da kullanılmaktadır.

Epoksi Kaplama alanların, tozumazlığın artması, çeşitli sıvıların emiliminin ortadan kalkması, kolay temizlenebilmesi ve bakteri oluşumunun engellenmesinden dolayı hijyen standartları yükselir.

Fayanslarını boyatmak isteyip ilgili boya hangisi bilmeyenler için,veya zemin kaplama için çözümler arayanlar için Epoksi Kaplama sistemleri ve yapılabilecekler.Epoksi toz, kir ve leke tutmaz, tozutmaz, su geçirmez. Epoksi Kimyasal etkilere dayanıklıdır.Sürtünme ve aşınmaya dayanıklıdır.

Epoksi boya, suya, asitlere ve alkaliye dirençli, zaman içerisinde bu direncini yitirmeyen, yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir.
Çatlağa doldurulmuş epoksi yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki tarafını çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler.

Reçine esaslı, poliamid ile kürlenerek parlak ve sert bir film veren çift komponentli bir son kat boya anlamına gelen epoksi, son dönemde artan bir yoğunlukta tercih edilen bir zemin döşeme sistemidir. Epoksi, inşaat alanında da yaygın kullanılan bir malzemedir. Onarım sırasında uygun çatlakların doldurulmasında, sonradan betonun içine eklenecek çelik donatıların yerleştirilmesinde kullanılır. Betonarme içine saplanan donatılar için çekme mukavemetleri oldukça yüksektir. Ayrıca, boya veya astar olarak da kullanılır. Epoksi aynı zamanda bir yüzey kaplama ürünüdür Epoksi, termosetler grubundan yapıştırıcı bir kimyasal reçinedir. Suya, aside ve alkaliye direnci çok iyidir, zamanla direnç özelliğini yitirmez. Çatlağa doldurulmuş epoksi yapıştırıcısı, çatlağın yarattığı süreksizlik ortamını sürekli duruma dönüştürür, çatlağın her iki yüzünü çatlak boyunca sürekli olarak birbirine bağlar ve gerilme birikimlerini önler. Cam veya korbon elyafı ile epoksi kombinasyonu mükemmel mekanik dayanıklılığa sahiptir. Bu yüzden uzay ve havacılık teknolojilerinde ve denizcilik alanında çok kullanılır. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı hâlden katı hâle geçer ve takip eden bir iki hafta içinde kür alarak final sertliğe ulaşır.

Cam veya karbon elyaf ile epoksi birlikteliği mükemmel mekanik dayanıklılığa sahiptir. Bu yüzden uzay ve havacılık teknolojilerinde ve denizcilik alanında çok kullanılır. Genellikle iki bileşenli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hale geçer ve bir iki hafta içinde kürlenerek nihai sertliğe ulaşır.

En yaygın olarak kullanılan epoksi grubu, zemin kaplaması olarak kullanılan gruptur.
Donatı ve demirlerin yapıştırılmasında; taş, çelik alüminyum ve hatta ahşabın yapıştırılmasında.
Betonarmede; ankraj demirlerinin oluşturulması amaçlı filiz ekme işlerinde.
Beton, sıva, metal, seramik, polyester ve epoksi yüzeyler üzerine ince kaplama malzemesi olarak, yapısal bağlantı ve onarım işlerinde.
Prefabrik beton elemanları ve kolonların montajında; çatlak ve kırıkların tamiratlarında.
Yüzey koruyucu kaplama olarak.
Taze betonu, eski sertleşmiş beton veya harca bağlamak için yapıştırıcı reçine olarak.
Aşınmaya karşı koruyucu kaplama yüzeyi olarak.
Köprü taşıyıcı plakalar, makine ayakları, bağlama civataları, tren ray hatlarında sorunsuz yüzey ve dayanıma sahip imalatlar için.
Ahşap, yığma ve betonarme yapılarda yüklerin artması, hasar ve eskime olması, yapısal değişiklikler yapılması, dizayn ve imalat hatalarının bulunması durumunda yapıların güçlendirilmesi amacıyla.
Kimyasal ve mekanik etkilerle karşılaşacak zemin ve duvar seramik kaplamalarının derzlerinde, sert, su geçirimsiz ve kimyasallara dayanıklı derz dolgu malzemesi olarak; havuz, çamaşırhane, hastane, laboratuarlarda.
Yüksek dayanımlı zemin ve duvar boyası olarak.
Su altı imalatlarında.
Yapılarda, herhangi bir sebeple çatlakların ve oyukların doldurularak yapıştırılması veya enjekte edilmesi amacıyla kullanılabilir.
Epoksi Boya, inşaat alanında da çok yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Çatlakların doldurulmasında, sonradan betonun içine eklenecek çelik donatıların yerleştirilmesinde (filiz ekimi) kullanılır. Betonarme içine ekilen donatılar için çekme mukavemetleri oldukça yüksektir.
Epoksi Boya, ayrıca boya veya astar olarak da uygulanmaktadır.
Yapılacak olan epoksi veya diğer kaplama uygulamalarının ehil kişilerce yapılması gerekmektedir. Bu konuda bizden fiyat ve danışmanlık alabilirsiniz.
Endüstriyel zemin kaplama uygulamaları özel ihtisaslaşma istemektedir. Yapılacak olan en küçük bir hata bile imalatın bozulmasına sebep olmaktadır. Uygulama yapmadan önce epoksi kaplamalar konusunda uzmanlığına güvendiğiniz, ehil bir firma ile görüşmelisiniz.(Netboya.Com Fiyat alın)
Yüzey hazırlığı işin yarısıdır, yüzey hazırlığı yaparken çok titiz bir çalışma yapılması gerekmektedir.
Nemli, ıslak veya donmuş yüzeylere uygulama yapılmamalıdır.
Negatif nem veya su etkisi olan alanlar var ise gerekli önlemler alınmalıdır.
Epoksi esaslı ürünlerde karışım yapıldıktan sonra işleme süresi kısıtlıdır. Yüksek sıcaklıklarda bu süre azalır, düşük sıcaklıklarda uzar. İmalat yapılırken bu durum göz önüne alınmalı, uygulayabileceğiniz kadar malzeme karıştırılmalıdır.
Karışım kabında reaksiyona geçen epoksi uygulanmamalıdır.
Karışım oranlarına titizlikle uyulmalıdır.
YORUMLARINIZ


YORUM YAP
Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...